Bilgisayar-Linux İşletim Sistemi forumunda yer alan apache 2.2.3 suEXEC yapılandırmasında hata konusunu görüntülüyorsunuz; merhaba apache 2.2.3 kurulu ve sorunsuz çalışıyor vhostlar ayarlanabilioyor ve sorunsuz çalışıyor, ancak vhost conflarına ...
| |||||||
| | #1 |
| Yavru Kurt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2009
Rep Gücü: 0 Rep Puanı: 10 ![]() | merhaba apache 2.2.3 kurulu ve sorunsuz çalışıyor vhostlar ayarlanabilioyor ve sorunsuz çalışıyor, ancak vhost conflarına SuexecUserGroup user group tanımlaması yapıldığında user ve group sistemde tanımlı olduğu halde, cgi ve php ler çalışmıyor. bununla ilgili suEXEC yapılandırmasını inceledim ( ) , orada, --with-suexec-bin=YOL , --with-suexec-caller=KULLANICI tipi komutlarla suexec i yapılandır diyor fakat bu komutları nasıl çalıştırabileceğimi bulamadım. sonuç olarak suexecusergroup parametresi kullanıldığında vhosttaki hiçbir script çalışmıyor ve 500 hatası veriyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim. bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim. Not: lütfen farklı veya başka önerilerde bulunmayınız. sadece suexec yapılandırması ile alakalı bilginiz varsa yazınız. teşekkürler. |
| | |
| | #2 |
| Administrator ![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Rep Gücü: 1000 Rep Puanı: 15734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Shell e gir ve php -v yaz php kurulumu bak önce httpd.conf a bunu ekle AddType application/x-httpd-php .php AddHandler cgi-script .cgi suexec ile falan uğraşma başka bişi o biz eskiden sırf cgi-bin klasörüne cgi hakkı tanıyoduk ama cgi öldü hiç açmasan da olur.
__________________ |
| | |
| | #3 |
Rep Gücü: 0 Rep Puanı: 10 ![]() |
teşekkürler, php yüklü ve apache.conf a bu kodları ekledim olmadı vhost conlaınada ekledim ancak hale aynı sorun devam ediyor.. vhostlardaki scriptler çalışmıyor vhostların conflarındaki SuexecUserGroup user group tanımlamasını sildiğimde çok güzel çalışıyor. ama tabi bu şekilde çalıştırmak büyük bir güvenlik açığı oluşturuyor. o yüzden vhostlarda SuexecUserGroup user group kullanmak gerekli hale geliyor suexec log dosyasında verilen hata mesajı bu [2009-11-12 04:28:05]: uid: (1001/denemesitesi) gid: (33/33) cmd: test.cgi [2009-11-12 04:28:05]: cannot run as forbidden gid (33/test.cgi) başka bir öneriniz var mı? |
| | |
| | #4 |
Rep Gücü: 1000 Rep Puanı: 15734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
webmin kurup tüm grup işlemlerinizi ordan halledin. Çok kolaydır. Böylelikle güvenlik açıklarınızı da user ve grup bazında halledersiniz. Hatta milleti jail user falan bile ayarlayabilirsiniz sadece kendi ftp klasörlerini görürler.
__________________ |
| | |
| | #5 |
Rep Gücü: 0 Rep Puanı: 10 ![]() |
teşekkür ederim, webmin zaten yüklü ama bu sıkıntı anlık yapılabilecek işlemlerle ilgili değil, apachede script çalıştırmayla alakalı yani ssh da hertürlü işlemi yapabiliyoruz apachenin 2.0 sürümünde de sorun yok ama bazı özellikleri daha gelişmiş 2.2.3 de yapamadık, scriptler genel kullanıcı üzerinde çalışıyor ama adanmış sanal kullanıcılar ile çalışmıyor. bu aslında çok büyük bir açık çünkü bir çok kontrol panelide bu özelliği kullanmıyor, dolayısıyla bu işle uraşmayanda bu açığın farkında olamıyor. |
| | |
| | #6 |
Rep Gücü: 1000 Rep Puanı: 15734 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | webmin kullanıcıları eklerken shell /bin/bash hakları ekle In groups a da apache yi ekle suexec e hiç ihtiyacım olmadı daha fazla yardım edemeyeceğim.
__________________ |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| apache, hata, suexec, yapılandırmasında |
| Seçenekler | |
| |