Şöhret: 191034 Bilgisayarınızı temizleyin.
İşletim sisteminizi şişiren gereksiz dosyalardan kurtulun.
İşletim sistemi, yaptığınız her işlemi kayıt altında bulundurur. Çünkü; işlemler tekrarlandığında tutulan kayıtları hatırlayıp hızlıca ön belleğe yükler. Bu da bilgisayarınıza performans sağlar.
Fakat; bu kayıt altına alınan dosya sayısı arttıkca işletim sisteminiz şişer ve gereksiz dosya yığılması olur. Ve performans artışının aksine performansda büyük oranda düşmeler görülür.
Bu dosyalar nerede tutulur ?
Genellikle bu dosyalar işletim sisteminizin TEMP dosyalarında tutulur. Bu dosyalara ulaşmak istiyorsanız.
Başlat/Çalıştır/C:\Windows\Prefetch ve C:\WINDOWS\Temp yazarap temp dosyalarınıza ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra internetten HD film izlemelerinizde temp dosyası halinde kayıtta tutulur. Bu kayıtlar HD(divx) Web Player programını nereye kurduysanız oraya gönderilir. Bu dosyalarıda ara sıra temizlemeniz size performans olarak dönecektir.
Bu dosyaları ne sıklıkla, Nasıl temizleyeceğim ?
Temp dosyalarını bilgisayarı çok sık kullanıyorsanız 2-3 haftada bir temizlik yapmalısınız.
Aslında bu temizliği bellibir süreye sığdırmanıza gerek yok. Yani bu temizliğin en ufak bir zararı yoktur Şayet kurallara uyarsanız.
Bu kurallara uyarak bilgisayarınızdaki temp dosyalarını temizleyen onlarca program var ben size güvendiğim bir programı önereceğim sizde Arama motorlarını kullanarak bir çok temizleme işlemi yapan yazılımlar bulabilirsiniz.
![]()
"Dostum, erkekçe seven kişi, pervane gibi özler ateşi. Sevipte yanmaktan korkanın, masal anlatmaktır bütün işi..." Ömer HAYYAM
Cihanda ''âşık-ı mehcur'' sanma rahat olur. Neler çeker bu gönül, söylesem şikâyet olur.