her şey olabilir ama sesin kaynağı büyük ihtimalle fanlardan geliyordur. Bilgisayar kasasını açıp fanları bir güzel temizleyin daha sonra tekrar deneyin
Şöhret: 10 merhaba arkadaşlar bugun bilgisayarımın fişini taktığımda(bilgisayarı açmadan) bilgisayarımdan ses gelmeye başladı (hoporlörden değil kasadan)sürekli bir ses acaba neden kaynaklanıyor. bi sorun olduğunu düşündüğümden bilgisayarımı açmayı denemedim açsam bi şey olurmu acaba.şu an internet kafeden yazıyorum.yardımcı olursanız sevinirim yapılabilecek birşey varmı yoksa içine para mı sıkışmış?
Şöhret: 191034 her şey olabilir ama sesin kaynağı büyük ihtimalle fanlardan geliyordur. Bilgisayar kasasını açıp fanları bir güzel temizleyin daha sonra tekrar deneyin
Şöhret: 60811 daha önce bilgisayarı açmadan ses gelmesine rastlamamıştım,
neden olabileceği konusunda hiç fikrim yok kusura bakmayın...
yine de işini bilen bir servise götürmeniz en iyisi sanırım...
o ses elektrik çarpması gibi bir ses olmasın? bilgisayarı açmadan başka türlü ses gelmesinin imkanı yok çünkü. eğer dediğim gibiyse, yüksek voltajdan dolayı bilgisayar parçalarından biri veya bir kaçı yanmış olabilir.
Şöhret: 10
Şöhret: 191034 yüksek voltaj direk olarak anakarta etki eder anakart yanmışsa zaten bilgisayar bir daha açılmaz..
Şöhret: 444 Büyük İhtimalle POWERSUPLY Arızalanmış; Powersuplly içinde bulunan voltaj düşürücü adaptör değiştirilmesi gerekiyor.yanmış ihtimali çok yüksek. ve ses çıkartmasının sebebi bu adaptörde bulunan sarma tellerin yalıtkanlıklarının sona ermesindendir. (Sorti Hattından gelen Yüksek gerilim bir kaç devreden sora bu adaptöre etki eder..) Anakratının yanma olayı biraz düşük çün ki yüksek voltajdan dolayı yanmaz.. Düşük voltaşdan dolayı yanar şöyleki 24geliyorsa normalde bu 12 ye düşmüşse(powersupplyden kaynaklanır) yanma ihtimali var.. Bence Yeni bir Powrsuplly edinmeye çalış.